Bra ljudböcker för dig som vill lära dig mer om hjärnan

Hjärnan är ett brett och spännande kunskapsområde, och det finns många författare som har utforskat detta ämne ur olika perspektiv. Många av dessa böcker finns att tillgängliga som ljudböcker och är därför lätta att hitta för den som vill lära sig mer om hjärnforskningens nya fynd. Här listar vi fem olika ljudböcker som lär oss mer om hur hjärnan fungerar och finns att lyssna på hos de populäraste ljudbokstjänsterna.

Hjärnstark – Anders Hansen

Genom att röra på oss och träna regelbundet blir vi mer stresståliga, får bättre minne och utvecklar vår kreativitet och intelligens. Det menar författaren till den populära och omtyckta boken Hjärnstark, som finns hos de flesta stora ljudbokstjänsterna. Anders Hansen, som är överläkare i psykiatri, beskriver rörelse som en mental uppgradering som förbättrar vår hjärnas kapacitet på en mängd olika plan.

Böcker av hjärnforskaren Katarina Gospic

Hjärnforskaren Katarina Gospic har skrivit ett flertal böcker om hjärnan som finns inlästa som ljudböcker. Titeln Hjärnbalans handlar om hur hjärnan påverkas av vår digitala vardag och hur vi kan göra en digital ”detox” för att få balans i det uppkopplade livet. Den sociala hjärnan behandlar hur hjärnan definierar vilka vi är som personer och hur den styr vårt beteende i våra sociala relationer.

Hon är också medförfattare till I huvudet på en banbrytare som tar upp hur vi själva kan boosta vår hjärna och vår egen intelligens.

Våga leda med hjärnan – Malin Trossing

Ledarskapsexperten Malin Trossing tar upp nya perspektiv på ledarskap som är grundade i hjärnforskningen. Nya kunskaper om hur hjärnan fungerar kan hjälpa ledare att bättre förstå människors beteende och därmed förbättra sitt eget ledarskap. Detta är en greppvänlig ljudbok som passar dig som arbetar som chef eller på annat sätt fungerar som ledare för andra.

Hjärnan bakom allt – Britta Sjöström

Vad resten av kroppen behöver för att må bra pratas det mycket om. Men hur mycket vet vi om hur hjärnan påverkar vårt mående och vad den behöver för att vi ska må bra? Det är frågor som Britta Sjöström tar upp i sin bok Hjärnan bakom allt. Författaren läser själv upp den här boken om övergripande, spännande kunskap om hjärnan för att vi bättre ska kunna förstå oss själva och varandra.

Hur lyssnar man enklast på ljudböcker?

Det lättaste sättet att lyssna på ljudböcker är använda någon av de ljudboksappar som finns på marknaden. I regel får du de 14 första dagarna gratis, så att du kan testa dig fram till vilken ljudbokstjänst som passar dig bäst och som har det utbud som du är ute efter.