Hjrnguiden
Hem Skador Steg för steg Om "Steg för steg"
Om "Steg för steg" PDF  | Skriv ut |
   

Om Steg för steg

Tack vare en kongress i Melbourne 2005, som handlade om traumatiskt förvärvad hjärnskada hos barn och ungdomar, fick vårt rehabiliteringsteam på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm kontakt med dr Marie-Claire Waughn vid The Children´s Hospital at Westmead i Australien. Dr Waugh var ansvarig för rehabiliteringen av barn med förvärvade hjärnskador och med hennes hjälp blev det möjligt för oss att översätta och anpassa dessa fem häften till svenska förhållanden.

Häftena kommer ursprungligen från Sydney Children´s Hospital Foundation, Randwick och The Children´s Hospital at Westmead i Australien och informationen bygger på rehabiliteringsteamens erfarnheter kring barn och ungdomar med förvärvade hjärnskador, samtal med hjärnskadade barn och deras familjer samt litteratur som publicerats av andra organisationer.

Häftena är tänkta att fungera som handledning och stöd för de berörda familjerna -vid ytterligare frågor rekommenderas familjerna att vända sig till någon i rehabiliteringsteamet, läkare eller annan vårdpersonal. Observera att en del av informationen i häftena kan vli föråldrad med tiden.

Utgivningen av de svenska häftena har möjliggjorts genom stöd från CTRF, Cancer och Trafikskadades Riksförbund. CTRF:s uppdrag är att hjälpa människor som drabbats av cancer eller trafikolycka tillbaka till ett aktivt liv. CTRF stödjer flera rehabiliteringsprogram som ser till hela människan. Läs mer på www.ctrf.se

Innehållet har fackgranskats, bearbetats och anpassats av neuropsykolog fil. dr Ingrid van´t Hooft och överläkare Bo Ericsson, båda verksamma vid Neuropediatriska rehabiliteringsenheten på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Rehabiliteringsteamet

 
Senast uppdaterad 2009-08-28 10:07